📦 Bestel vandaag en profiteer van GRATIS verzending 📦

Hoe Maak Je Naan brood In Slechts 15 Minuten

Wat mag er absoluut niet bij chicken tikka masala ontbreken? 

Ja, dat klopt… Naan brood!

Natuurlijk kan je het kant en klaar uit de supermarkt halen en dat kan ook zeker lekker zijn.

Maar het zelf maken is toch stukken beter!

Zelf merk ik dat er toch wel veel verschil zit tussen naan uit de supermarkt en naan bij een tandoori restaurant.

Dit heeft mij gemotiveerd om naan ook zelf te kunnen maken en als volgt ben ik veel verschillende recepten/ingrediënten gaan uitproberen…

Ik kan nu met zekerheid zeggen dat mijn naan tot één van de beste behoort!

Deze naan vind ik zelfs zo lekker dat ik het weleens plain eet. Ja dat klopt, zonder iets daarbij.

En dit recept deel ik nu graag met jou! Want het zou zonde zijn dat alleen mijn vrienden, familie en ik hiervan kunnen genieten… 

Naan Met Chicken Tikka Masala

Wat is naan brood?

Naan, in sommige talen ook wel nan genoemd, is het welbekende platbrood uit Centraal- en Zuid-Azië. Het brood heeft veel overeenkomsten met pita brood, maar het heeft een dikkere structuur. Dit komt doordat naan met yoghurt wordt gemaakt en pita brood met water.

Als je wel eens bij een Indiaas restaurant hebt gegeten, dan weet je al dat het brood bij veel verschillende gerechten, zoals chicken tikka masala, lamb vindaloo, chicken madras etc., wordt geserveerd.

Traditioneel wordt naan in een tandoor gebakken. Dit is een cilindervormige kleioven uit Centraal-, Zuid- en West-Azië. Ook hier zitten weer verschillen in… Zo heb je tandoor ovens die gemaakt zijn van gebakken potten boven de grond en tandoor ovens die zich in de grond bevinden.

Zo’n tandoor kan wel een temperatuur van 480 °C behalen en de naan broden worden gebakken door ze tegen de zijkanten van de tandoor aan te plakken. De tandoor wordt ook gebruikt om vlees, zoals kip en lamsvlees, in te bakken. Dit vlees wordt met behulp van spiesjes gebakken door ze op de opening van de tandoor te leggen.

Naan Gebakken In Een Tandoor

Naan wordt over het algemeen met een zuurdesemstarter gemaakt, maar in moderne recepten wordt er tegenwoordig ook met bakpoeder gewerkt.

Helaas zijn de bereidingstijden van de meeste naan recepten aan de lange kant. Gemiddeld duurt het ongeveer een uur tot anderhalve uur om naan klaar te maken, dit vind ik persoonlijk veel te lang…

Gelukkig hoef je met mijn recept niet zo lang te wachten. Met dit recept kan jij binnen 15 minuten genieten van een overheerlijke naan. 

Op naar het recept! 

Ingrediënten 

  • Tarwebloem
  • Bakpoeder
  • Een snufje suiker
  • Een snufje zout
  • Griekse yoghurt
  • Olijfolie
  • Een scheutje melk
  • Knoflook
  • Koriander
  • Ghee

Wat hebben we nodig 

  • Een kom
  • Een koekenpan
  • Een deegroller

Bereidingswijze

  1. Als eerste doen we de ‘droge’ ingrediënten (de tarwebloem, bakpoeder, snufje suiker en zout) in een kom en mixen we dit door elkaar heen
  2. Vervolgens voegen we de ‘natte’ ingrediënten (de Griekse yoghurt, olijfolie en een scheutje melk) hieraan toe en mixen we dit weer goed door elkaar heen. Voeg hier niet te veel melk aan toe
  3. Kneed het deeg totdat het mooi glanzend en elastisch is. Als je deeg nog te plakkerig is, dan moet je nog even door blijven kneden. Dit kan je het beste gewoon met je vingers doen
  4. Wanneer het deeg klaar is, snijden we het in stukken. Hoeveel stukken en hoe groot is afhankelijk van de hoeveelheid deeg dat je hebt gemaakt en hoe groot jij jouw naan broden wilt hebben. Het beste is om je gevoel hiervoor te gebruiken
  5. Nu is het tijd om de knoflook en koriander fijn te snijden en met de deegroller maken we mooie platte naan broden van het deeg
  6. Vervolgens bestrooien we de naan broden met het fijn gesneden koriander en knoflook en hier gaan we met de deegroller nogmaals overheen
  7. Verhit de koekenpan en bak de naan broden ongeveer 3 minuten per kant
  8. Smeer er tot slot wat gesmolten ghee overheen en voilà, de naan broden zijn klaar. Dit wordt genieten! 

Zelf Gemaakte Naan Recept In 15 Minuten

En, hoe heeft het gesmaakt? 

Heb je dit naan recept uitgeprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! Laat het in de comments weten. 

Bij welk (Indiaas) recept heb jij naan gegeten? Laat dit ook in de reacties weten. Ik kan ook zeker begrijpen als je ervoor kiest om het plain te eten. Want zo lekker is het…

Wie is ook zo’n tandoori gek? Deel dit recept met hem of haar :)!

2 reacties

  • Theo

    Zoooo lekker, als je eenmaal zelf hebt gebakken wil je nooit meer van die afbakbroodjes!


  • Milou

    Absoluut weer een leuk en lekker recept en het klopt zeker dat zelfgebakken brood veel smakelijker is dan zo’n supermarkt naan brood. Heb het vroeger wel eens gegeten maar het was saai en taai. Dit recept zal ik zeker gaan proberen en mijn zoon zal dit gegarandeerd ook verrukkelijk vinden. Vooral met het recept van vorige week de chicken tikka masala of chicken madras wat ook heerlijk pittig is. Een yoghurtsaus maakt het dan nog compleet en blust ook het pittige van de madras. En als een gerecht te pittig is kun je beter brood eten om de scherpte te compenseren dan iets te drinken! Dat heb ik zelf aan den lijve ondervonden. Maar wederom bedankt voor dit snelle recept.

Laat een reactie achter

GRATIS verzending
Volg je bestelling
Snelle klantenservice
100% Tevredenheidsgarantie