📦 Bestel vandaag en profiteer van GRATIS verzending 📦

Hoe Maak Je de Lekkerste Courgette Spaghetti Bolognese

Dit is misschien wel mijn fávoriete maaltijd…

Courgette bolognese!

Als ik er al aan denk, loopt het water al in mijn mond. Ik denk dat ik dit bijna dagelijks kan eten, zo lekker vind ik het!

Nu wil ik met jou hét recept van mijn favoriete maaltijd delen, zodat jij ook samen met jouw familie lekker samen kunt genieten van een heerlijke avondmaaltijd.

Af en toe gebruik ik bij de courgette bolognese ook een klein beetje pasta, vooral omdat ik het lekker vind. Maar je kan ook je courgette tot spaghetti omtoveren!

Heb je zelf een courgette en wil je daar spaghetti van maken? Dat kan héél makkelijk en snel met onze Vegetable Cutter Pro. Hier kan je hem vinden!

Natuurlijk kan je ook courgette spaghetti kant-en-klaar uit de super markt halen ;), net wat je zelf wilt. Hier kan je het bij de Albert Heijn bestellen.

In dit recept gebruik ik alleen courgette als spaghetti en is het dus een courgette spaghetti koolhydraatarm recept!

Runder gehakt of vegan gehakt?

Je mag zelf natuurlijk kiezen wat voor gehakt je gebruikt…

Ik gebruik zelf de vegan rulgehakt van de Lidl en het smaakt fantastisch! Geloof me, je proeft amper het verschil met rundergehakt.

Ik raad het je zeker aan om het ook eens uit te proberen, je zal geen spijt krijgen! Maar natuurlijk kan je ook rundergehakt of half om half gebruiken.

Zelf ben ik geen vegan, maar ik probeer wel zo min mogelijk vlees te eten. Eerst had ik het idee dat vleesvervangers nooit zo lekker als echt vlees kan smaken… Wat had ik het mis zeg!

Dus zit jij er ook aan te denken om minder vlees te eten? Het is véél makkelijker dan je denkt!

Een pak vegan rulgehakt van de Lidl

Ingrediënten per persoon 

  • 1 stuk courgette van 200g
  • 100g gehakt
  • 40g rode paprika
  • 40g champignons
  • 1 tomaat – 70g
  • 100g komkommer
  • 30g mozzarella
  • Kruiden naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie – 30 gram
  • 35 gram rucola sla

De Italiaanse kruidenmix van Verstegen

De voedingswaarde

1 portie courgette spaghetti met gehakt bevat:

  • Energie – 530 kcal
  • Koolhydraten – 14,03 g
  • Eiwitten – 34,94 g
  • Vetten – 35,36 g
  • Vezels – 11,04 g

Wat hebben we nodig

  • Een roerbakpan
  • Een pan voor het gehakt
  • Veel trek ;)

Aan de slag!

  1. Snij als eerst de courgette in sliertjes, dat kan met de Vegetable Cutter Pro of je kan kant-en-klare courgette spaghetti gebruiken. Bestel hier je Vegetable Cutter Pro!
  2. Snij vervolgens de rode paprika en champignons in stukjes en pers een teentje knoflook
  3. Verhit de roerbakpan en voeg er 1 eetlepel extra vierge olijfolie aan toe.
  4. Wok de courgette, paprika, champignons en de geperste knoflook in de roerbakpan en voeg je favoriete kruiden toe. Hiervoor gebruik ik de Verstegen Mix Italiaans, die kan je hier bestellen. Ik hou zelf van een beetje pit en daarom gebruik ik ook een klein beetje Himalaya zout, zwarte peper, kerriepoeder en cayennepeper.
  5. Voordat we het gehakt gaan bakken, moeten we ook het gehakt kruiden. Voor het gehakt kan je ook zelf kiezen welke kruiden je gebruikt. Ik gebruik voor mijn vegan gehakt: zwarte peper, Himalaya zout en paprika kruiden. Bak vervolgens het gehakt.
  6. Snij de mozzarella in schijfjes. Op het moment dat de groenten gaar zijn, dan voeg je de mozzarella schijfjes eraan toe.
  7. Snij de komkommer en tomaat ook in schijfjes en leg deze bovenop de pasta of aan de zijkant van je boord.
  8. Leg wat ruccola sla bovenop je boord en voilà, de courgette spaghetti met gehakt is helemaal klaar. Eetsmakelijk!

Op een eettafel staan twee borden met courgette spaghetti bolognese en twee bakjes kwark

En, hoe hoe smaakt het?

Heb je mijn recept ook uitgeprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! Laat het in de comments weten!

Heb jij een favoriete maaltijd die je met mij wilt delen? Dan zie ik dat ook graag terug in de reacties :)!

Laat een reactie achter

GRATIS verzending
Volg je bestelling
Snelle klantenservice
100% Tevredenheidsgarantie