📦 Bestel vandaag en profiteer van GRATIS verzending 📦

Hoe Maak Je De Lekkerste Chicken Tikka Masala?

Het welbekende Indiase gerecht, chicken tikka masala, of in het Nederlands: kip tikka masala!

Dit is verreweg mijn favoriete maaltijd.

Het water loopt me al in de mond wanneer ik eraan denk…

Sterker nog, ik vind het zelfs zo lekker dat ik het meerdere dagen in de week kan eten.

Zo had ik het afgelopen week wel drie keer gegeten!

En ik ben niet de enige die dit verrukkelijk vind, nee…

Mijn familie en vrienden vinden dit ook héérlijk! Ik maak dit gerecht altijd bij speciale gelegenheden en zij kunnen er ook geen genoeg van krijgen!

Zou jij dit heerlijke recept ook willen kunnen maken?

Zo ja, dan is het vandaag jouw geluksdag… 

Want vanaf vandaag kan jij met je familie en vrienden er ook zo vaak van genieten als je wilt!

Ik geef namelijk vandaag mijn geheime chicken tikka masala recept GRATIS weg, waar zoveel verschillende mensen urenlang van hebben genoten!

Wat is chicken tikka masala en waar komt het vandaan? 

Wist je dat chicken tikka masala oorspronkelijk niet uit India komt?

Wacht even, hierboven geef je aan dat het een Indiaas gerecht is.

Ja en nee…

Chicken tikka komt inderdaad oorspronkelijk uit India, maar de masala saus niet…

Deze komt namelijk uit Groot Brittannië! 

Het verhaal vertelt dat een vermoeide man op een donkere avond in Glasgow een chicken curry bestelde, maar deze te droog vond. De chef had op die avond geen ander gerecht wat hij aan de man kon serveren en voegde daarom tomatenpuree, kruiden en yoghurt toe aan de curry. Dit vond de man zo lekker dat hij de volgende dag met zijn vrienden kwam om het hen te laten proeven en zo is het ontstaan, chicken tikka masala.

Achteraf blijkt dit een verzonnen verhaal te zijn…

Een meer realistisch verhaal vertelt dat Britten de vraag hadden naar een mildere versie van chicken tikka en hier hadden Indiase koks in Groot Brittannië op ingespeeld met een zoete saus van tomatenpuree, masala kruiden en yoghurt.

Maar hoe de masala saus precies is ontstaan en door wie, blijft nog steeds onbekend…

Genoeg over hoe het verhaal achter chicken tikka masala, laten we verder gaan naar het recept! 

Waar komt chicken tikka masala vandaan?

Ingrediënten:

Kip marinade

  1. Kipfilet
  2. Versnipperde knoflook
  3. Gember
  4. Cayennepeper
  5. Garam masala
  6. Griekse yoghurt
  7. Olijfolie

Masala saus

  • Versnipperde ui
  • Groene paprika
  • Knoflook
  • Tomatenpuree
  • Kurkuma
  • Cayennepeper
  • Komijn poeder
  • Gemalen koriander
  • Verse room
  • Olijfolie 

Wat hebben we nodig 

  • Een kom
  • Een wokpan

Bereidingswijze 

  1. Als eerste gaan we de kip in blokjes snijden en leggen we de blokjes vervolgens in een kom, dit wordt in India ook wel chicken tikka genoemd
  2. Voeg hierna alle ingrediënten van de marinade toe aan de chicken tikka en mix dit goed door elkaar heen. Alle stukjes kip moeten volledig gemarineerd worden
  3. Plaats de marinade in de koelkast voor een uur, zodat de stukjes kip goed de smaken van de marinade opnemen. 15 minuten zou ook kunnen, maar een uur of zelfs een dag is beter
  4. In de tussentijd gaan we de masala saus maken. Versnipper een ui en een groene paprika en bak deze in een wokpan met olijfolie totdat de uitjes goudbruin van kleur zijn
  5. Voeg als volgt de tomatenpuree, de kruiden, chikken tikka en als laatste de verse room toe en roer dit goed
  6. Laat de pan voor een minuut of 5 pruttelen en voilà, de chicken tikka masala is klaar, dat wordt smullen!
  7. Tip: serveer de chicken tikka masala met basmati rijst en/of naan brood

Recept Chicken Tikka Masala

En, hoe heeft het gesmaakt? 

Heb je dit chicken tikka masala recept uitgeprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! Laat het in de comments weten.  

Wie is ook zo’n tandoori gek? Deel dit recept met hem of haar :)!

3 reacties

  • Karel

    Eindelijk weer een goed recept met echte kip, daar hou ik van. Gelukkig check ik regelmatig jullie blogs om te kijken of er inderdaad nog iets van vlees te bekennen is. En ja hoor, weer een lekker gerecht voor een echte vleesfanaat zoals ik. Ik stuur dit recept wel effe door naar mijn broer want die is echt verzot op Indiaas eten.
    Ik kijk weer uit naar een volgende keer met lekker biefstuk of zoiets.


  • Dinner & Cooking

    Hoi Milou! Wat leuk dat jij en jouw zoon van het recept hebben genoten. Zelf heb ik nog niet eerder een vegan variant gemaakt, vandaar dat dit recept niet vegan is. Zodra ik een vegan variant heb, deel ik deze uiteraard! :)


  • Milou

    Wat een heerlijk recept en ook een keer afwisselend en verrassend dat het met kip is en niet vegan. Voor de liefhebbers van plantaardige voeding kan de kip heel goed vervangen worden door plantaardige kipstuckjes van de vegetarische slager die echt een stevige bite hebben vind ik. Maar echte kip past hierin wel het best.
    Mijn zoon vond vroeger als kind al Indiaas eten helemaal het einde en vooral met naan brood en papadum. Het kon niet romig en pittig genoeg voor hem zijn dus ik zal bovenstaand recept zeker aan hem doorspelen. Bedankt hiervoor!

Laat een reactie achter

GRATIS verzending
Volg je bestelling
Snelle klantenservice
100% Tevredenheidsgarantie