Hét Vegan Barbecue Boodschappenlijstje Dat Jij Nodig Hebt!

Hét Vegan Barbecue Boodschappenlijstje Dat Jij Nodig Hebt!

YES! De zomer is om de hoek en dat betekent dat weer lekker met de hele fam barbecueën!

Want wat is nou lekkerder dan met vrienden en familie van een heerlijke barbecue genieten? 

Met vrienden en familie van een heerlijke VEGAN barbecue genieten!

Wacht even…

Een barbecue, daar hoort toch vlees bij?

Nee zeker niet!

Sterker nog, wedden dat deze vegan producten net zo lekker als ‘gewoon’ vlees smaken en zelfs beter?

En nee, je hoeft niet alleen een saaie salade te eten…

1. Maïskolf

Gegrilde Maïskolf Op De Barbecue

Oké, of je nou vegan bent of niet, dit mag op geen enkele barbecue ontbreken. Als ik al aan een gegrilde maïskolf denk, loopt het water me in de mond!

Naast dat het erg heerlijk is, zijn ze ook erg makkelijk te maken. Kook als eerste de maïskolven, smeer ze hierna in met olijfolie en strooi er vervolgens wat Himalaya zout overheen en grill ze tot slot op de barbecue.

Geloof me, dit moet je proberen, je zult me later bedanken.

2. Next Level Burger

Vegan Hamburger Bij De Barbecue

Zeg maar gedag tegen McDonald’s en Burger King, want als je deze burgers eens een keer hebt geprobeerd wil je niet meer terug!

Deze juicy burger kan je bij de Lidl halen (dank je wel Lidl en nee dit is geen advertentie) en is ook nog eens een stuk goedkoper dan de Beyond Meat burger. Naar mijn mening is deze burger qua prijs-kwaliteitverhouding de beste burger die er is. Maar de duurdere beyond Meat burger is naar mijn mening ook zeker het geld waard.

Ik vind het zelf saai om alleen een losse burger te eten, dus eet ik het in een broodje met wat tomaat, sla, een plakje vegan kaas, gebakken uien augurken. Dit moet je natuurlijk ook allemaal op je boodschappenlijstje hebben staan, als je hier ook van houdt.

3. AH Zoete ribs

AH Zoete ribs

Sparerib fans opgelet!

In maart heeft Albert Heijn vegan zoete ribs aan het assortiment toegevoegd. Qua structuur verschillen ze nog wel met de vleesvariant. Zo zijn deze vegan spareribs zachter en hebben daarnaast ook geen nep bot, waar ik trouwens blij mee ben.

Net zoals de meeste andere vegan producten, is aan de ribs extra vitamine B12 toegevoegd. Helaas zitten er best weinig eiwitten in. Zo zit er in 100 gram vegan ribs slechts 8,2 gram eiwitten…

Qua smaak vind ik deze ribs wel de moeite waard! In de verpakking zit ook een marinade met een barbecue smaak, waarmee je de ribs kan insmeren, deze hoef je dus niet extra te kopen of te maken.  

4. Paprika’s 

Gele, Rode en Groene Paprika

Wie houdt niet van paprika’s?

Ik ken ze niet…

Wat ik zo fijn vind aan paprika’s, is dat ze bijna wel bij elke maaltijd passen. Zo komen paprika’s in verschillende kleuren voor en heeft iedere kleur net een andere smaak. Zoals je ongetwijfeld al weet hebben rode paprika’s een zoetere smaak, terwijl groene paprika’s meer pit hebben.

Het maakt niet uit of je ze grilt of vult, paprika’s mogen niet ontbreken!

Vul tip: vul jouw paprika met vegan rul gehakt, gebakken uitjes en vegan geraspte kaas.

5. Vegan Juicy Steak

Vegan Juicy Steak van Chef select & you

Een vegan steak?

Jazeker! De Juicy Steak van Chef select & you is van champignons gemaakt en is ook bij de Lidl verkrijgbaar.

Maar is het vergelijkbaar met een ‘echte’ steak?

Nee, niet echt…

Qua structuur is het meer vergelijkbaar met een burger. De smaak is ook niet vergelijkbaar met en klassieke steak, maar dit betekent zeker niet dat hij slecht smaakt. In tegendeel zelfs, ik denk zelfs dat dit één van de lekkerste vegan producten is van dit moment.

En het doel van dit boodschappenlijstje is om de lekkerste vegan producten voor jou te vinden, niet de producten die het meeste naar vlees smaken.

6. Vegan mayonaise

Hellmann’s vegan mayonaise

Bij een barbecue hoort saus!

En misschien denk je wel: dat is toch best simpel? Gebruik gewoon ketchup…

Maar als je onze blog over de lekkerste vegan kapsalon hebt gelezen, dan weet je dat mijn voorkeur naar mayonaise gaat. Dit komt doordat er in ketchup meer koolhydraten zitten, wat meer impact op je insuline heeft.

Natuurlijk is mayonaise tegenwoordig ook vegan te verkrijgen. Persoonlijk is de Hellmann’s vegan mayonaise mijn favoriet!  

Wat is jouw favoriet?

Wat mag volgens jou niet op een vegan barbecue ontbreken?

Laat het hieronder in de reacties weten!

Heb jij ideeën voor een volgende blog, dan zie ik dat ook graag in de comments!

6 reacties

Dat is een goeie Milou! Het is ook zeker aan te raden om groene paprika’s in pittige taco’s en wraps te gebruiken. Moet je echt eens proberen!

Dinner & Cooking

Groene paprika’s gebruik ik vooral in salades om er meer kleur aan te geven en de spannende balans tussen zoet, zuur en bitter te verkrijgen en voor de rode kleur toch een rode paprika of tomaat.
En inderdaad vullen met vegan gehakt doe ik ook regelmatig. Eventueel in de oven als het weer zich niet leent voor een barbecue. Maar dan spice ik het gehakt wel up met veel knoflook, cajunkruiden en tabasco. Lekker pittig!

Milou

Hi Robert! Champignons zijn ook een hele goede, net zoals vis, alleen is dat niet vegan… Maar op een niet vegan barbecue kan het zeker!

Dinner & Cooking

Hey Milou, dat klopt helemaal! Rode paprika’s zijn in feite rijpere groene paprika’s. Hierdoor hebben ze inderdaad een zoetere smaak en meer vitamine A en C. Naast de bittere smaak, hebben groene paprika’s nog genoeg antioxidanten en vezels.
In welke gerechten gebruik jij groene paprika’s?

Dinner & Cooking

Milou Je reactie is weer treffend.
Inderdaad is het weer ernaar om te barbecuen. Paprika, champignons en vis doet het erg goed en is gezond.
Robert

Robert

Reactie plaatsen