📦 Bestel vandaag en profiteer van GRATIS verzending 📦

Dit Is Dé Meest Ondergewaardeerde Superfood…

Superfoods, je hebt er ongetwijfeld al een keer over gehoord…

Of je hebt ze al een keer gegeten…

Als je nog niet met de term bekend bent, dan leg ik het even in het kort uit: een superfood is voedsel dat vele gezondheidsvoordelen heeft, maar dit is meer een marketingterm. Er zijn namelijk geen specifieke eisen waaraan een superfood moet voldoen.

Welbekende superfoods zijn o.a. blauwe bessen, quinoa, hennepzaad en gojibessen. 

Maar…

Er is één superfood die ik in weinig blogs/artikelen tegenkom.

Die superfood is: Aloë Vera gel!

Wat is Aloë Vera gel en waar komt het vandaan?

Aloë Vera gel is heel simpel gezegd gel uit het blad van de Aloë Vera plant.

De Aloë plant heeft een cactusachtige vorm en komt oorspronkelijk uit Afrika. Aloë Vera is een vetplant, een plant die vocht kan opslaan in de bladeren, stengels en wortels, en behoort tot de Aloë soort.

Er zijn zelfs meer dan 400 verschillende Aloë planten, waarvan de Aloë Vera plant de meest bekende is.

Aloë groeit het best in tropische klimaten waar de planten minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgen en het liefst 8 uur.

Wat Aloë Vera gel ideaal maakt, is dat het breed toepasbaar is. Zo wordt Aloë Vera tegenwoordig veel in de cosmetica gebruikt, maar ook in verschillende voedingsmiddelen. De gel kan je namelijk uitwendig gebruiken, door het op je huid te smeren, maar ook oraal, door het door te slikken.

En wij zijn absoluut niet de eerste generatie die gebruik van Aloë Vera gel maken. Nee, Aloë Vera wordt al eeuwen lang gebruikt!

Zo zagen Griekse wetenschappers, 2000 jaar geleden, Aloë Vera als een universeel wondermiddel en de Egyptenaren beschreven Aloë als “de plant van onsterfelijkheid”…

En geloof me, als je bekend bent met de gezondheidsvoordelen van de plant, dan denk je precies hetzelfde!

Behalve het stuk over onsterfelijkheid dan… ;)

Gezondheidsvoordelen Aloë Vera gel

Aloë Vera heeft zo veel verschillende gezondheidsvoordelen dat ik er waarschijnlijk een boek over vol kan schrijven. 

Om het voor jou overzichtelijk te houden en dat je niet door de bomen het bos meer kan zien, bespreek ik in deze blog vijf verschillende gezondheidsvoordelen van Aloë Vera gel.

Goed voor je tanden

Je bent ongetwijfeld al bekend met Aloë Vera in drankjes of in zalfjes…

Maar wist je dat Aloë Vera een geweldige vervanger is van standaard tandpasta, vooral voor degenen met gevoelige tanden en/of tandvlees? 

Aloë Vera is namelijk zachter voor je tanden dan ‘gewone’ tandpasta, omdat hier geen schurende ingrediënten in zitten die wel in zo’n typische tandpasta zitten… 

Daarnaast is Aloë Vera ontstekingsremmend van aard. Ideaal voor degenen die een nare pijn in hun gebit ervaren!

En Aloë Vera tandgel werkt ook minstens even goed als de standaard tandpasta bij het voorkomen van gaatjes!

Maar…

Niet alle Aloë Vera tandgel bevat de juiste vorm van Aloë Vera, meer hierover in het volgende hoofdstuk…

Aloë Vera helpt tegen diabetes type 2 

Aloë Vera wordt niet alleen gebruikt door mensen die een zachtere, meer gehydrateerde huid willen hebben, maar ook door mensen die van diabetes type 2 willen genezen.

Zo blijkt uit dit onderzoek dat Aloë Vera gel een bloedsuikerverlagende werking heeft en je helpt om vet, en daarmee gewicht, te verliezen!

De gel heeft namelijk een positief effect op je suikerstofwisseling, wat ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Daarnaast blijkt dat Aloë Vera mensen helpt met een gestoorde glucosetolerantie, wat betekent dat je bloedsuikergehalte kort na het eten van een maaltijd veel te hoog is…

Dit komt doordat de gel niet alleen een ontstekingsremmende werking heeft, maar ook door ontstekingsremmende cytokinen in wit vetweefsel en in de lever te produceren, wat weer helpt tegen insulineresistentie. 

Je gaat er jonger uitzien

Zoals je weet wordt Aloë Vera in veel verschillende schoonheidsmiddelen gebruikt en dit is zeker geen toeval…

Aloë Vera laat je namelijk er jonger uitzien!

Dit komt doordat Aloë Vera een genezend effect heeft. Zo verhoogt Aloë Vera de productie van collageen in onze huid. Collageen is een belangrijk eiwit dat onze huid stevig en elastisch maakt. In dit onderzoek blijkt dat Aloë Vera gezichtsrimpels aanzienlijk laat verminderen!  

En vanwege het herstellende effect helpt Aloë Vera niet alleen tegen rimpels maar ook tegen beschadigde huid, zoals schaafwonden, brandwonden, snijwonden etc., en tegen eczeem!

Aloë verkleint je kans op kanker 

In je lichaam zijn cellen continu aan het delen, elke dag, elk uur en elke seconde. Je genen zijn verantwoordelijk voor deze deling en kunnen ‘fouten’ maken…

Als in een cel meerdere ‘fouten’ worden gemaakt kan een cel zich ongecontroleerd gaan delen, zo ontstaat een tumor.

Dit willen we natuurlijk absoluut voorkomen… 

Gelukkig kan Aloë Vera daarbij helpen!

Aloë Vera heeft een positief effect op de controle van een tumorontwikkeling. Zo blijkt uit dit onderzoek dat Aloë Vera een effectief antineoplastisch middel kan zijn, wat de groei van kankercellen remt. Daarnaast verbetert Aloë Vera de werkzaamheid van cisplatine, een medicijn dat ook de groei van kankercellen remt.

Het verbetert je immuunsysteem  

Een sterk immuunsysteem, erg belangrijk, vooral in de tijden van nu.

Gelukkig helpt Aloë Vera je hiermee!

Aloë Vera zit boordevol antioxidanten en antibacteriële stoffen. En zoals je weet zijn antioxidanten erg belangrijk voor je gezondheid.

Zo bevat Aloë Vera de antioxidanten bètacaroteen en vitamine C en E. Daarnaast bevat Aloë Vera veel verschillende mineralen, waaronder calcium, chroom, koper, selenium, magnesium, mangaan, kalium en zink. Allemaal essentiële bestanddelen voor een sterk immuunsysteem!

Waar kan ik Aloë Vera gel kopen?

*Dit stukje komt nog*

1 reactie

  • Milou

    Echt weer een zeer interessante en enorm informatieve blog. Vooral omdat ik goede ervaringen heb met Aloë Vera al sinds mijn jeugd. Mijn oma woonde namelijk vroeger in zuid Spanje en onderaan haar appartement groeide letterlijk enorme Aloë Vera planten. Als ik een beetje verbrand was na het zonnen, smeerde ik mijn huid altijd in met het sap van deze plant wat heel goed werkte en de huid verzachtte en hydrateerde.
    Maar ik wist niet dat deze plant ook zoveel andere voordelen biedt. Ik weet wel dat je ook met kokosolie je tanden kunt poetsen en je mond kunt spoelen. Dankzij het ontstekingsremmende en schimmelwerende laurinezuur hierin is kokosolie zeer geschikt als alternatief voor tandpasta. Maar Aloë Vera spant hierin echter de kroon met meerdere geweldige toepassingen, dus ik ben zeer benieuwd waar je dit kunt kopen of bestellen.
    Maar dat zal ik gelukkig binnenkort van jullie nog horen!

Laat een reactie achter

GRATIS verzending
Volg je bestelling
Snelle klantenservice
100% Tevredenheidsgarantie